Lys på hylder - 5 gode råd til at få en flottere og hyggeligere stue

De fleste boligejere ønsker en flot og hyggelig stue. Det er dog de færreste, der ved, hvor de skal starte.

Der er flere forskellige ting, du kan gøre for at få en flottere og hyggeligere stue - du kan eksempelvis inkorporere både naturligt lys og lampelys for at skabe hygge og friskhed i din stue.

Vil du vide mere om stueindretning? Så læs med herunder, hvor du får 5 gode råd til at få en flottere og hyggeligere stue.

Find din indretningsstil

Inden du påbegynder din stueindretning, skal du finde din indretningsstil. Det lyder måske umiddelbart relativt let, men det er dog lettere sagt end gjort.

Når du skal finde din indretningsstil og stueindretningsstil, er det først og fremmest vigtigt, at du undersøger de forskellige indretningsstile grundigt.

Der findes mange forskellige indretningsstile, og dette er også den primære grund til, at det er så svært at finde den, der passer perfekt til ens ønskede boligindretning.

De mest populære indretningsstile blandt danskerne er den skandinaviske indretningsstil og den funktionelle minimalisme indretningsstil.

Prøv dig frem med de forskellige stile og find ud af, hvilken der passer bedst til dig. Du kan sågar blande de mange forskellige stilarter! Der er mange forskellige muligheder.

Inkorporer lys

Når du har fundet din indretningsstil, er du klar til at påbegynde din indretningsproces. Noget af det absolut vigtigste du skal huske, når du ønsker at få en flottere og hyggeligere stue, er lyset.

Lys er altafgørende for stemningen i din stue. Rigtigt mange vælger at hænge lamper på væggen og på væghylder i stuen, og der er et stort udvalg af forskellige lamper at vælge imellem alt efter ens stil.

Grunden til dette er, at de spreder lyset rundt i hele stuen på en flot, rolig og afdæmpet måde. Hvis du ønsker at skabe en smule ekstra hygge i din stue, skal du altså inkorporer og indarbejde en masse lys - gerne i form af smukke lamper på flotte væghylder.

Fokuser på detaljerne

Et andet godt råd til dig, der ønsker at få en hyggeligere og flottere stue generelt, er at du skal fokusere på detaljerne. En flot sofa og en pæn lænestol er selvfølgelig en vigtig og essentiel del af en hyggelig stue.

Det er dog de små detaljer, der binder rummet sammen og skaber den hyggelige stemning, som du leder efter.

En hyggelig og flot stue kan bestå af mange forskellige, vigtige detaljer - som eksempelvis tidligere nævnte lamper, planter, blomster, vaser, bakker, skåle, bøger og meget andet.

Inddrag vægge

Mange glemmer at inddrage væggene, når det kommer til bolig-og stueindretning. Dette er en skam, da væggene i rummet kan gøre rigtigt meget for den generelle indretning.

Du kan blandt andet inddrage væggene i din stueindretning ved at male væggene en flot farve, der passer til din indretningsstil, men du kan også vælge at personliggøre din stue en smule ved hjælp af smukke og interessante malerier og billeder.

Malerier og billeder er uden tvivl med til at skabe en hyggelig stuestemning. Du kan læse mere om, hvor dan du personliggør din stue, nedenfor.

Vær personlig

Der findes næsten intet hyggeligere end en personlig stue fyldt med minder og personlige dekorationer.

En hyggelig stue afspejler den, eller de, mennesker, der bor i boligen. For at skabe en hyggelig og flot stue kan du blandt andet bruge arvegods, minder og genstande fra helt særlige tidspunkter i dit liv.

Rigtigt mange vælger at opsætte personlige minder og genstande som eksempelvis bryllupsbilleder, børnebilleder og andre personlige genstande. Der er mange forskellige muligheder!

Ønsker du ikke at fylde din stue op med personlige elementer, kan du udvælge enkelte ting, der passer perfekt til din indretningsstil og den hyggelige stil, du ønsker at skabe i din stue.

Menu
Top